"TENMAK-Düzce Üniversitesi İş Birliği Çalıştayı” gerçekleştirildi. Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen programa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, sanayi kuruluşlarının yöneticileri, davetli konuklar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Düzce Üniversitesi’nin; akademik kadrosu, öğrenci sayıları, başarıları, araştırma ve uygulama merkezleri ile Düzce Teknopark hakkında bilgiler aktararak, çalıştay vasıtasıyla TENMAK ve kurumlarla iş birlikleri, verimli projeler üretmek istediklerini ifade etti.

TENMAK bünyesindeki 5 enstitü ile araştırma faaliyetleri gerçekleştiriyor

Programda konuşan TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, Düzce Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek davet için Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’e teşekkür etti. Türkiye’nin yeni kurumlarının başında geldiklerini belirten Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, TENMAK’ın 2020 yılında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı, özel bütçeli kurum olarak kurulduğunu söyledi. Bünyesindeki beş enstitü ile araştırma faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Balıkçı; Bakanlığın ihtiyaç duyduğu teknolojik hazırlıkları yapmak, sorumlu olduğu alanlarla ilgili Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek ve fonlamak, nükleer, enerji ve maden teknolojilerinde destek çağrılarına çıkmak gibi faaliyetler yürüttüklerini sözlerine ekledi. Ürün bazlı ticarileşebilecek çıktıları hedeflediklerine işaret eden Abdulkadir Balıkçı, üniversitelerle çalışmanın da temel hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Geleceğin konusunun hidrojen

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TENMAK ile iş birliği içerisinde program yapmanın onur verici olduğunu belirterek sözlerine başladı. Üniversiteler ve sanayi kuruluşlarının TENMAK ile yeni konseptler geliştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Rektör Sözbir, geleceğin konusunun hidrojen olduğunun altını çizdi. Araştırma sonucunun inovasyona dönüşmesinin önemli, ticarileşmesinin ise daha önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nedim Sözbir, programın hayırlı ve faydalı olması temennileriyle konuşmasını noktaladı.

Bolu’da 30 bin fidanla yangınların yaraları sarılıyor Bolu’da 30 bin fidanla yangınların yaraları sarılıyor

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin’in yönetiminde programın sunumlar bölümüne geçildi. Sunumlarda; TENMAK bünyesindeki Enstitüler ve Koordinatörlüklerin amaçları, hedefleri ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Sunumlar gerçekleştirildi

Enerji ve Teknoloji Politikaları Koordinatörü Dr. Celal Erbay, “Enerji Politikaları”, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Dr. Ayça Aylangan “Uluslararası İş Birlikleri”, Destek Programları Grup Sorumlusu Doç. Dr. Gülten Özçayan “TENMAK Destekleri ve Çağrıları”, Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Bahadır Saygı “Nükleer Enerji Faaliyetleri” ve Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı’ndan Araştırmacı Cennet Yıldırım “Boren Ar-Ge Faaliyetleri” başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaşırken, NATEN Ar-Ge ve İnovasyon Koordinatörü Dr. Merve Taner Camcı “Nadir Toprak Elementleri”, Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü Başkanı Ragıp Kızıltaş “Temiz Enerji Araştırmaları”, Enerji Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Tuncay Altun ise “Enerji Araştırmaları” adlı sunumlarıyla programa katkı sağladı.

Sunumların sonrasında konuşmacılara Rektör Nedim Sözbir tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Rektörlük Çalıştay Salonu’nda; katma değerli çalışmalar, iş birliği imkanları ve ortak projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: Boluda Gündem