Sabancı Üniversitesi’nde Toplum ve Afet Risk Yönetimi semineri düzenlendi. “Ülkemizde Deprem ve Depreme Dirençli Kentler” başlığı gerçekleştirilen seminere Türkiye’nin ünlü deprem uzmanları katıldılar. Seminerin konuğu ise İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür oldu.

FAY TARTIŞMALARI BİLİM İNSANLARINA BIRAKILMALI

Seminerde deprem ile alakalı olarak çok önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin en önemli gündeminin deprem olması gerektiğini söyledi. Fay tartışmalarının ise bilim insanlarına bırakılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Naci Görür kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Bolu Patates Pazarı’ndaki eleme makinaları hizmeti 20 Kasım tarihinde sona erdi Bolu Patates Pazarı’ndaki eleme makinaları hizmeti 20 Kasım tarihinde sona erdi

TÜM TÜRKİYE'Yİ DEPREM DİRENÇLİ HALE GETİREBİLİRİZ

Geçmişte deprem dirençli kentler oluşturmanın çok yüksek maliyetli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Bugünkü teknoloji ile deprem dirençli kentler oluşturmak hiç de zor değil. Olası bir İstanbul depreminde kanalizasyon ve içme suyu sistemlerinin zarar göreceğini görüyoruz. Buna göre bir sistem düzeltme çalışmaları yapmaya başladık. Bu çalışma Türkiye’de bir ilktir. Ciddi bir şekilde çalışmaya başlarsak tüm İstanbul’u deprem dirençli bir kent haline getirebiliriz.” dedi.

İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI!

İstanbul depremi hakkında korkutan bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “1999 yılından itibaren 30 yıl içinde her an olmak üzere İstanbul’da 7 ve üzerinde büyüklükte deprem olma olasılığı yüzde 64’tür. Bu 2029’a kadar bir süre demek. Bu tahmin 15 yıl artı ve eksi olarak düşünülebilir. Deprem her an olabilir ama biz yine en iyi ihtimali düşünelim bu süreyi de verelim. O zaman demek ki 2044 yılına kadar bir zaman var. Bir Afet Bakanlığı kurulabilirse ve bu bakanlığı iyi de bir bütçe verilirse sadece İstanbul’u değil Türkiye’nin tüm kentlerini deprem dirençli hale getirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Editör: Boluda Gündem