Proje ile birlikte Mudurnu çiftçileri, aronya, goji berry, honey berry, lavanta, enginar, kivi, kuşkonmaz ve safran gibi geleneksel tarım ürünlerinin dışında farklı bitki türleriyle de tanışma şansı buluyor. Bu adım, bölgede genellikle ekimi yapılan mısır, buğday, arpa ve patates gibi ürünlerin dışına çıkarak çiftçilere yeni pazarlama olanakları sunmayı amaçlıyor.

Bilgilendirme Toplantısı ve Ziraat Mühendisi İle Yönlendirme:

Taşkesti Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında çiftçilere, proje kapsamında yetiştirilecek yeni ürünler hakkında detaylı bilgi verildi. Ziraat Mühendisi Muhterem Özsoy, çiftçilere yönelik gerçekleştirdiği bilgilendirme ile, bölgenin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Belçika'dan bisikletle yola çıktı, Bolu’dan geçecek Belçika'dan bisikletle yola çıktı, Bolu’dan geçecek

Katma Değer Yaratma ve İşleme Sürecine Odaklanma Çağrısı:

Ziraat Mühendisi Özsoy, çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, yetiştirdikleri ürünleri sadece ham madde olarak değil, işleyerek katma değerli ürünlere dönüştürmeleri gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, kadın kooperatiflerinin oluşturulması ve küçük işletmelerin kurulması ile bölgeye destek sağlanabileceğini ifade etti.

Kadın Kooperatifleri İle Güçlü Gelecek:

Özellikle kadın kooperatiflerinin önemine vurgu yapan Özsoy, Mudurnu bölgesinin coğrafi özelliklerini ve toplumsal yapısını değerlendirerek, coğrafi işaretli ürünlerin elde edilmesinin mümkün olduğunu belirtti. Türk topraklarına sahip çıkan, milliyetçi ve çalışkan bir toplum olan Mudurnu halkının, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmesi çağrısında bulundu.

Mudurnu’da Tarımda Devrim Örnek Bahçe Projesi Hayata Geçirildi.jpg2

Editör: Songül Karaca