Mengen Şehit Hasan Durmuşoğlu İlkokulu öğrencileri, öğretmen Berna Yörük’ün öncülüğünde e-Twinning platformu üzerinden “Kültürel Miras Dostları/Cultural Heritage Friends” projesi hayata geçti. Bu proje ile birlikte minik öğrenciler müze ziyaretleri gerçekleştirerek yaratıcılık, mantık, gözlem, hayal gücü ve takdir duygularını geliştirdi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yörük “ Projemiz bir e-Twinning projesi olmakla beraber; Ocak ayında başlayıp Mayıs ayının sonunda sona ermiştir. Projede Şehit Hasan Durmuşoğlu İlkokulu 4/A Sınıfından 13 öğrenci ile çalışılmıştır. Uluslararası nitelik taşıyan projemiz 9 Türkiye, 4 Portekiz, 4 İtalya, 3 Romanya, 1 Azerbaycan, 1 İspanya, 1 Gürcistan ortaktan oluşmaktadır. Projemizde, müzede çok yönlü ve etkili öğrenmenin önemi vurgulanmıştır” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN MÜZELERDE AKTİF OLARAK GEÇMİŞİ ANLAMALARI BEKLENMİŞTİR”
Öğrencilerin müze ziyaretleri ile geçmişi anlamaları ve yorumlamalarını beklediklerini vurgulayan Yörük “Müzeler, yaratıcılık, mantık, gözlem, hayal gücü ve beğeninin oluşumuna ve gelişimine katkı sağlayabileceklerini, geçmişten geleceğe sanat, tarih ve kültürel varlıkların aktarımına rehberlik edeceklerini fark etmişlerdir. Bir değerlendirme yapacak ve şehrinde bulunan müzeleri fark etmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Müze eğitimi; Müzenin amaç ve nitelikleri, sergiler, teşhir edilen nesneler, müze ortamı, müze ortamı ve müze insan ilişkisi ele alınırken müzenin aktif bir öğrenme ve gelişim alanı olarak kullanılmasını da içermektedir. Aynı zamanda projemiz ile öğrencilerimizin müzelerde aktif olarak geçmişi anlamaları ve yorumlamaları beklenmiştir. Müzede öğrenme kapsamında, sınıf ortamında sağlanamayan ya da ortaya çıkarılamayan yetenek ve becerilerin ortaya çıkarılmasında müzelerin rolü fark edilmiştir. Öğrencilerin aktif katılımını teşvik eden, outdoor eğitim ve üst düzey bilişsel etkinlikleri destekleyen projemiz ile planlı ve programlı olarak kısa sürede ulaşmak hedeflenmiştir. Bu proje ile öğrencilerimiz müzede çok yönlü ve etkili bir öğrenme ortamında yaratıcılık, mantık, gözlem, hayal gücü ve takdir duygusu oluşturup geliştirebilmişlerdir. Öğrencilerimizden proje için sorumluluk almaları, bireysel, küçük grup veya takım çalışmalarında sorgulayan-araştıran, analiz eden, karar veren bir mizaç içinde olmaları ve proje takviminde yer alan etkinlik ve ürünleri sunmaları beklenmiştir” ifadelerini kullandı. Yörük ayrıca öğrencilerin bu gezileri sırasında kendilerine destek olan kişi ve kurumlara da teşekkürlerini iletti.
“BAŞARI TESADÜFİ DEĞİLDİR”
Konu ile ilgili sosyal medyasından paylaşımda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci ise “eTwinning School Board Projesine dahil olan Şehit Hasan DURMUŞOĞLU İlkokulu öğretmenlerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim ettik. Boluda Bilgi yarışmasında 4.olan Şehit Hasan DURMUŞOĞLU İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerimize ödül verdik.İdareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Ne demiştik;Başarı Tesadüfi Değildir” ifadelerini kullandı.