Ekskürsiyonun 1.gününde, Gölcük Tabiat Parkı ve uygulanan rekreasyon çalışmalarının görülmesinin ardından Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü, Şerif Yüksel Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde bulunan “ICP-Forest Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi Projesi” kapsamında yapılan çalışmaların neler olduğu, 6 nolu yoğun gözlem alanında gidilerek yerinde incelendi. Gözlem alanında Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Seyfettin Kiniş tarafından Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi Projesinin önemi, dünü-bugünü ve yapılan araştırmalar hakkında Orman Fakültesi öğrencilerine bilgiler verildi. Daha sonrasında yine Şerif Yüksel Orman İşletme Şefliğinde “Seçme Ormanı Kuruluşu ve Silvikültürel Uygulamalar” hakkında, Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Şahiner, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Seyfettin Kiniş ve Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Başmühendis Dr. Hurşit Ceyhun Yurdabak tarafından bilgiler verildi. Ekskürsiyona bizzat teşrif eden Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Orman Mühendisliğinin önemi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.
Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşen ekskürsiyonun II. gününde, FSC sertifikasına sahip olan Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünde endüstriyel odun üretiminin nasıl gerçekleştiği ve FSC uygulamalarının neler olduğu konusunda Orman İşletme Müdürü Ahmet Toklu ve personel tarafından bilgiler verildi.
Ekskürsiyonun III. gününde, Abant ve Samandere Şelalesi Tabiat Parklarındaki rekreasyon uygulamaları yerinde görüldü. Ayrıca Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, Samandere Orman İşletme Şefliğinde Kayın ilk aralama sahalarında incelemeler yapıldı.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğünün yakın ilgi ve alakalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Duyar, “birkaç ay sonra mezun olup Orman Mühendisi olacak olan öğrencilerimiz için, bu ekskürsiyonun çok faydalı geçtiğini” dile getirdi.