Bademcik taşları bademciklerinizde bulunan küçük beyaz lekelerdir. İçeride saklandıkları için pek görülmezler. Bu adamlar ağız kokusuna neden oluyor çünkü bakterileri çekiyorlar ve mikroplardan oluşuyorlar. Bu sorunu çözmenin bazı doğal yolları, madde içermeyen gargara kullanmak, elma sirkesi ile gargara yapmak, ılık tuzlu suyla gargara yapmak ve taşların oluşumunu durdurmaya yardımcı olabilecek düşük basınçlı bir diş ipi kullanmaktır.

KAHVALTIYI ATLAMAYIN

Kahvaltı yapmak, nefesiniz de dahil olmak üzere vücudunuz için gerçekten çok önemlidir. Bir araştırma, kahvaltı yapmayan gençlerin, yapanlara göre ağız kokusundan daha fazla muzdarip olduğunu gösteriyor. Marul, elma, yoğurt, süt ve lif açısından zengin her türlü gıda gibi şeker oranı düşük sağlıklı bir kahvaltı yapmak önemlidir.

BURNUNUZDAN NEFES ALIN

Ağzınızdan nefes almak tükürük üretimini engellediği için kronik ağız kokusuna neden olabilir. Bu nedenle burundan nefes almak daha akıllıca bir seçimdir çünkü soluduğunuz havadaki nemi artırmaya yardımcı olur. Burundan nefes almamanın ağız sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilecek başka yan etkileri de vardır. Diş eti hastalığına neden olabilir, strese ve kaygıya neden olabilir ve çenenizi küçültebilir. Bir çalışma, ağızlarından nefes alan çocukların bile ağız kokusundan muzdarip olabileceği sonucuna varmıştır.

AĞIR YEMEKLERDEN SONRA SU TÜKETİN

Ağır yemekler ağız kokusuna neden olabilir çünkü bu yiyeceklerin kimyasalları kan dolaşımınız yoluyla ciğerlerinize gider ve sonuç olarak nefesiniz yoluyla dışarı çıkar. Ancak bu yiyecekleri yemeye karar verirseniz ağız kokusuna her zaman bir çözüm vardır. Yemekten sonra şekersiz sakız tüketmek, su tüketmek veya yemeğe biraz limon eklemek bu sorunu çöze bilir.

DİŞ İPİ KULLANIN

Plak probleminiz için diş hekimine gitmeniz faydalı olsa da, yediğimiz ve içtiğimizde bakteriler her zaman girebileceği için sadece geçici olarak işe yarayabilir. Bu nedenle diş ipi kullanmak, dişlerinizden plak çıkarmanın ve ağız kokusunu önlemenin iyi bir yolu olabilir. Dişlerinizin arasına sıkışan tüm parçacıkların çıkarılmasına yardımcı olur.

Dr. Tunca “Antibiyotik kullanımında toplum bilinci artırılmalı” Dr. Tunca “Antibiyotik kullanımında toplum bilinci artırılmalı”

Editör: Songül Karaca