GÜNCEL

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında  Kosgeb İş Geliştirme Desteği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası son 3 yılda kayıt olan üyelerine yönelik destek üst limiti 1.5 milyon olan KOSGEB Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği Bilgilendirme toplantısı Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Abone Ol

BTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Yönetim Kurulu Üyesi F. Lebibe Özçağlar, KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Kobi Uzmanı Elif Sapmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu İl Koordinatörü Mesut Çınar, BTSO Genel Sekreteri İsmail Gören ve Odamız üye firmalarının temsilcileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında KOSGEB Bolu İl Müdürü  Abdurrahman Usta ilk olarak, KOSGEB’in Girişimcilik Desteklerini bugünkü şartlara göre tekrar güncellediğini ve desteğin üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

Toplantının devamında KOSGEB KOBİ Uzmanı Elif Sapmaz ise, işletmelere ve girişimci adaylarına KOSGEB tarafından verilecek destekler hakkında ve 1-30 Ağustos tarihleri arasında başvurularının gerçekleşeceği İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2. Çağrısı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

KOBİ Uzmanı Elif Sapmaz, KOSGEB’in Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2. Çağrı’sının, Üst limitinin 1.5 Milyon TL olduğunu ve "İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri" sektörlerinde son 3 yılda faaliyete başlayan işletmelerin yararlanabileceğini, ayrıca Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha eklendiğini ve Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmadığını, işletmelerin geri ödemelerinin 36 aylık program süresi sonunda başlayacağını söyledi.

Destek kapsamında KOBİ Uzmanı Elif Sapmaz, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerine (eğitim, danışmanlık ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri) karşılandığını anlattı.

Toplantı, soru-cevap kısmı ile sona erdi.