17 Ağustos 1999 depremiyle sarsılan İstanbul'da yeni tehlike beklenen Marmara depremi. En az 7 büyüklüğünde bir depremin beklendiği İstanbul ile ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan yeni uyarılarda bulundu.

Daha önceki açıklamalarında İstanbul depremini 2045 yılından önce beklemediğini söyleyen Ercan, Twitter'da yeni paylaşımda bulundu. "Kararım değişmedi, değişmez" diyen Ercan, şu paylaşımı yaptı:

"Deprem oluşumu günübirlik, değil 100, 200, 500 yılda değışır. Bir kez tutarlı bir deprem öngörüsü yapınca yeter. Sık sık açıklama yapmak bilime aykırı olup, karmaşaya, esin ile gönenç bozukluğuna neden olur. İstanbul için kararım değişmedi, değişmez. Esenlikler."

2045 Yılından Önce Beklemiyorum Demişti Prof Dr Ahmet Ercan'dan İstanbul Depremi Açıklaması

NACİ GÖRÜR “MİNİMUM 7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ” DEMİŞTİ

Prof. Dr. Naci Görür de geçtiğimiz günlerde olası İstanbul depremi için bir uyarıda daha bulundu.

Uzmanından kritik uyarı: Bolu susuzluk ile karşı karşıya! Uzmanından kritik uyarı: Bolu susuzluk ile karşı karşıya!

Görür, "1999 depreminin geleceği 70’li yıllardan belliydi. Uyarılarımızı ne halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu. Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının, Kuzey Anadolu fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7,2 ile 7,6’ya varacak deprem bekliyoruz." dedi.

Marmara ve Bursa'nın deprem riskini değerlendiren Görür, "Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az." dedi.

Elazığ depremi ile alakalı da uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Görür, "Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu, kimse bir şey yapmadı. Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının, kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7,2 ile 7,6’ya varacak deprem bekliyoruz. Gemlik ve Bursa için birinci derece depremden söz ediliyor. Bu iki faydan söz ediyoruz. Sizin için tek tehdit burası değil." dedi.

Editör: Songül Karaca