EĞİTİM

2023-2024 KYK burs/kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurularını başlattı. Başvurular, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılacak.

Abone Ol

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvurusunda bulunabileceği belirtildi.

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet üzerinden "Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Öğrenim Kredisi Başvurusu" sayfasına giriş yapması gerekiyor. Başvuruda, öğrencinin TC kimlik numarası, okuduğu üniversite, bölüm, öğrenim durumu ve diğer gerekli bilgiler istenecek.

Başvuruların değerlendirilmesi, öğrencilerin başarı durumu, maddi durum, aile yapısı ve diğer kriterlere göre yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız." ifadelerini kullandı.